River Cove

This Balinese home features extensive detailing including hardwood timber windows and bifold doors. The lounge room has coffered ceilings with bifold doors on three sides to capture the views of the reflection pond along one side with a pavillion and swimming pool on the other sides.
The eaves are lined with v-grooved timber paneling and corbals above the window line which gives a shadow line effect.
In the center of the home is a courtyard surrounded by floor to ceiling glass which views sandstone carvings and a garden area.
The Ensuite also has stone carvings imported from Bali and rebated into the walls above the spa bath.
The kitchen has modern European appliences and granite tops.
There are timber floors throughout with the exception of the entry foyer which uses a 600mm vitrified tiles.
Included into the design is a steam room adjoining the main bathroom with floor to ceiling tiling.
The precise detailing in this home captures the essense of Balinese living.

Copyright 2009 Richard Parsons